logo

Dr. Wouter Sioen

SPECIALISATIES: heupchirurgie - handchirurgie

Dr. Sioen studeerde aan de universiteit van Leuven waar hij in 1996 afstudeerde met grote onderscheiding. Daarna specialiseerde hij zich verder tot orthopedist, met bijzondere interesse voor heup- en hand chirurgie. Hij verbleef tijdens zijn opleiding te Exeter, een internationaal gerenommeerd centrum voor heupchirurgie. Hij heeft verschillende publicaties en voordrachten op zijn naam in deze deelgebieden. Zijn specifieke interesse gaat uit naar het minimaliseren van complicaties bij heupprothese chirurgie.

Daarnaast behaalde hij een bijkomende bekwaming in de handchirurgie in het gerenommeerd centre SOS mains, clinique de Fontaine te Dijon.

Hij specialiseert zich verder in het ziekenhuis in de heupchirurgie. Bijzondere aandacht wordt geschonken aan enerzijds het zo exact mogelijk herstellen van de anatomie van de patient en anderzijds minimaal invasieve technieken waarbij zo weinig mogelijk weefselschade wordt toegebracht. Deze basisfilosofie heeft geleid tot het ARTHeMIS concept.

Daarnaast werken Dr. Sioen en Dr Van Holder zeer nauw samen om de hand- en polschirurgie in het ziekenhuis te verzorgen.

www.heup.net

CONSULTATIES: (op afspraak)
dinsdag: 9u00 - 12u00
woensdag: 9u00 - 12u00  &  14u00 - 18u00
vrijdag: 9u00 - 17u00

SECRETARIAAT: 056 62 35 01

 

wouter.sioen@ziekenhuiswaregem.be